Hydrolat z Bławatka 100ml

Dostępność: W magazynie
27.50
Podobne produkty
szt.
Zamówienie mailowe: cttrapasz@gmail.com Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
11.9
  • Odbiór osobisty 0
  • Kurier InPost 11.9
  • Paczkomaty InPost 11.9

Hydrolat z chabra bławatka idealnie sprawdzi się dla podrażnionej skóry wokół oczu. Jest on jednym z nielicznych, który wspomoże przy zlikwidowaniu zaczerwienień oraz obrzęków. Polecany w pielęgnacji skóry głowy, ponieważ działa przeciwgrzybiczo i przeciwłupieżowo. Zastosowany na skórę: chłodzi, koi oraz łagodzi. Bardzo dobrze sprawdzi się jako mgiełka na twarz. Polecany jest do każdego rodzaju skóry a w szczególności do skóry suchej, naczyniowej, problematycznej. Przywróci odpowiednie pH skóry. Delikatny zapach będzie przyjemnie działał na zmysły. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do maseczek z glinką. Kwiaty bławatka zawierają duże ilości soli mineralnych, są bogate w mangan. Zawierają kwasy organiczne, pektyny oraz małe ilości garbników. Bławatek zawiera polifenole, czyli flawonoidy i niebieskie barwniki takie jak: cyjanina i pelargina. Są one zaliczane do antocyjan. Substancje te chronią przed czynnikami środowiska zewnętrznego. Głównie przed promieniowaniem ultrafioletowym i drobnoustrojami chorobotwórczymi. Mają właściwości antyoksydacyjne i fotoochronne. Jest to produkt naturalny - wolny od szkodliwych związków chemicznych, takich jak parabeny, sulfaty, sztuczne barwniki czy zapachy. W pielęgnacji skóry głowy będzie działać przeciwgrzybiczo oraz przeciwłupieżowo.

Pojemność: 100 ml

Sposób użycia: Po oczyszczeniu twarzy wodą lub pianką spryskaj buzie hydrolatem poprzez atomizer. Pozostaw do wyschnięcia. Umyte włosy spryskaj hydrolatem. Układaj jak zwykle. Maseczka - zamiast wody użyj do maseczki hydrolatu z Bławatka. Unikaj kontaktu z oczami. Kąpiel - dodaj do kąpieli 100 g hydrolatu z Bławatka. Możesz użyć do kąpieli z białą glinką.

Ingredients (INCI): Centaurea cyanus (Cornflower) Flower Water

Parametry:
Autor:
Wzorcownia Kosmetyków
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: